Infiintare SRL – Societate cu Raspundere Limitata

 Societatea cu raspundere limitata – SRL – este forma de societate comerciala ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociatii sunt obligati numai in limita capitalului social subscris.

Capitalul social va fi fixat de catre asociati in functie de nevoile societatii, cu respectarea plafonului minim stabilit de lege in valoare de 200 Lei.

Respectivul capital social se poate retrage din contul de capital social, dupa infiintarea firmei. Contul de capital social nu este contul care urmeaza sa fie folosit de catre firma in activitatea curenta, urmand ca dupa ridicarea documentelor de infiintare de la biroul nostru, administratorul firmei, sa deschida un cont curent pentru viitoarele tranzactii bancare.

Societatea cu raspunderea limitata se poate constitui prin:

– asocierea a doi sau a mai multor asociati pentru a desfasura o activitate comerciala, in vederea impartirii profitului si care raspund pentru obligatiile sociale in limita aportului lor
– aportul unui singur asociat, care este detinatorul tuturor partilor sociale; asociatul unic poate fi o persoana fizica sau o persoana juridica

O persoana fizica sau juridica poate detine calitatea de asociat unic intr-o singura firma.

La infiintare, toate firmele sunt platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, respectiv 3% din incasari. Totodata, in momentul infiintarii firmei, aceasta este neplatitoare de TVA. Ulterior infiintarii firmei, se poate solicita inregistrarea in scopuri de TVA la cerere sau dupa depasirea plafonului de TVA, respectiv 65.000 euro echivalent 220.000 Lei. Cursul pentru calculul plafonului de TVA este cel de la 1 Ianuarie 2007.

Acte infiintare SRL

Documentele pe care trebuie sa ni le puneti la dispozitie pentru inregistrarea societatii cu raspundere limitata – SRL sunt:

– cartea de identitate/pasaport a asociatului/asociatilor si cartea de identitate/pasaport a administratorului
– dovada sediului social (actul de proprietate al spatiului unde doriti stabilirea sediului social pentru a va putea redacta contractul de comodat/contractul de inchiriere). Compania noastra va poate pune la dispozitie o adresa pentru gazduirea temporara a sediului social. In acest mod puteti scapa de durerile de cap cauzate de necesitatea obtinerii semnaturilor vecinilor cat si a acordului Asociatiei de Proprietari.
– acordul vecinilor si al Asociatiei de proprietari in cazul gazduirii sediului social la o locatie intr-un apartament
– specimen de semnatura in fata Notarului

De redactarea documentelor si de obtinerea actelor necesare intocmirii dosarului pentru inregistrarea societatii la Registrul Comertului, inclusiv de rezervarea de denumire, ne vom ocupa noi.

Oferta de infiintare SRL – de dosar se ocupa un avocat specializat

Serviciile noastre includ:

– Consultanta cu privire la tipul de firma dorit de client, daca aceasta va fi sau nu platitoare de TVA, precum si alte probleme de drept comercial ce pot aparea in functie de particularitatea cazului
– Rezervare nume firma
– Redactarea si atestarea de catre avocat a actului constitutiv al firmei, ce va cuprinde: datele dvs, obiect de activitate, capital social, inserarea codurilor CAEN, conditii de functionare, conditii de lichidare, etc
– Redactarea si atestarea de catre avocat a declaratiei de administrator si a declaratiei de asociat in cadrul unei societati comerciale, ca acestia indeplinesc conditiile legale;
– Redactarea actului privind detinerea sediului social (contract de comodat sau contract de inchiriere);
– Depunerea capitalului social;
– Depunerea tuturor actelor si reprezentare in fata persoanei desemnate de Registrul Comertului, in vederea obtinerii certificatului de inregistrare;
– Ridicarea certificatului de inregistrare si predarea acestuia clientului.

Oferta noastra include toate operatiunile necesare infiintarii firmei.

La conceperea actului constitutiv al firmei, va sfatuim ca in obiectele secundare de activitate sa includem toate codurile CAEN permise de lege, intrucat la infiintare acest lucru este gratuit.

 

Onorarii si taxe infiintare SRL

 

Va rugam contactati-ne pentru o oferta personalizata: 0729 055 652!

Valorile Noastre

  • Performanta
  • Responsabilitate
  • Calitate
  • Comunicare

Clientii multumiti reprezinta satisfactia muncii noastre, dedicarea si profesionalismul cu care lucram.

Pentru o ofertă personalizată afacerii tale, te rugăm să ne contactezi telefonic, prin email sau folosind formularul de contact.

[stm_sidebar sidebar=”527″]

Alege servicii profesioniste de contabilitate!