Cum se procedeaza la declararea in 300 si 390? Achizitie de servicii intracomunitare

Cum se procedeaza la declararea in 300 si 390? Achizitie de servicii intracomunitare

[stm_post_details]

Acest caz porneste de la situatia unei societati care primeste pentru o astfel de achizitie in iulie o factura de avans de la un furnizor din Italia pentru un serviciu.

Societatea storneaza factura de avans si factureaza serviciul.

Vom vedea daca e posibil ca firma sa plateasca in iulie avansul pentru serviciu, fara a factura, urmand sa factureze in luna august.

In ambele situatii, vom vedea cum se procedeaza la declararea in 300 si 390.

Factura de avans pentru achizitiide servicii intracomunitare, se inregistreaza in contabilitate la cursul de schimb valabil la data facturii, aplicandu-se masura taxarii inverse (4426=4427).

  • actura de avans pentru achizitii de servicii intracomunitare, se inregistreaza in contabilitate la cursul de schimb valabil la data facturii, aplicandu-se masura taxarii inverse (4426=4427) si se declara astfel:- in decontul de TVA la rd. 7, 7.1 si 20, 20.1;
    – in declaratia 390 cu cod S;In luna august, daca valoarea facturii finale este egala cu valoarea avansului nu mai declarati nimic , iar daca valoarea facturii este mai mare decat valoarea avansului facturat , raportati in decontul de TVA si in formularul 390 numai diferenta, in acelasi mod ca si factura de avans.
  • Daca platiti in iulie avansul insa nu primiti nicio factura, nu aveti obligatia de raporta nimic in decontul de TVA si in formularul 390, pentru luna iulie, potrivit art. 151^1 alin. (2) din Codul fiscal si a pct. 72 alin. (1) din normele metodologice, urmand ca pentru intreaga valaoare a facturii de achizitii de servicii intracomunitare primita in luna august sa faceti taxare inversa (4426=4427) si sa raportati factura:- in decontul de TVA la rd. 7, 7.1 si 20, 20.1;- in declaratia 390 cu cod S.
[stm_post_comments]
[stm_sidebar sidebar=”527″]

Alege servicii de contabilitate profesioniste!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *